Ajánlott olvasmány a hétvégére!

A szellemi tulajdonjog olyan jogi eszközök összessége, amelyek védelmet biztosítanak az újításoknak, ötleteknek, művészeti alkotásoknak és márkajelzéseknek.

Ajánlott olvasmány a hétvégére

A szellemi tulajdonjog olyan jogi eszközök összessége, amelyek védelmet biztosítanak az újításoknak, ötleteknek, művészeti alkotásoknak és márkajelzéseknek. Ez magába foglalja a szabadalmakat, védjegyeket, szerzői jogokat és ipari mintákat, amelyek segítenek azok kitalálóinak, megalkotóinak, hogy jogilag megóvják és hasznosítsák műveiket.

Az uniós pályázati lehetőségekről szóló posztbejegyzéseinkben arra ösztönözzük követőinket, hogy nyissanak a közvetlen EU-s programok felé, különösen, ha innovatív projekteken dolgoznak. A mai napon, a Szellemi Tulajdon Világnapján, kiemelten fontos megemlítenünk, hogy a szellemi tulajdon az innováció és fejlődés kulcsa.

Miért fontos a szellemi tulajdon?
A szabadalmak, védjegyek és szerzői jogok nem csupán az új ötletek védelmét szolgálják, hanem az innovációt és kreativitást is ösztönzik minden szektorban, elősegítve ezzel a versenyképességet és a fenntartható fejlődést.

Kötelességünk:
Ne feledjük, a szellemi tulajdon tisztelete és védelme mindannyiunk közös felelőssége, amely hozzájárul a gazdaság igazságos és fenntartható növekedéséhez.

Inspiráció a hétvégére:
A mai világnap alkalmából ajánljuk figyelmébe azokat az innovációs jógyakorlatokat, amelyeket az Európai Bizottság (European Commission) 2023-ban támogatásával már elismert. „Innovation in Europe: A look at the best-funded projects of 2023” című blogbejegyzésben bemutatásra kerültek azok az innovációs projektek, melyek a tavalyi évben a legnagyobb összegű közvetlen EU támogatásokat kapták.
Olvassa el és inspirálódjon a legjobb európai innovációs projektekből, amelyek elősegíthetik saját fejlesztéseit is! További információkért kattintson ide: https://lnkd.in/dVNQMnrz
Forrás: Kaila by Zabala

A Magyar Fejlesztésösztönző Iroda Nonprofit Kft. (MFOI Advisory) elkötelezetten támogatja a hazai innovációkat és azokat az innovátorokat, akik újításaikkal hozzájárulnak az európai társadalmi, gazdasági, technológiai és fenntarthatósági kihívások megoldásához.

MFOI hírlevél

Legyen naprakész a közvetlen EU programokkal és felhívásokkal kapcsolatban!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön az aktualitásokról elsőként.

MFOI hírlevél