Brüsszel figyelmének középpontjában a KUTATÁSBIZTONSÁG!

Brüsszel figyelmének középpontjában a KUTATÁSBIZTONSÁG!

Az Európai Unió fontos lépéseket tesz a kutatásbiztonság megerősítése és a kettős felhasználású technológiák – amelyek polgári és katonai célokra is felhasználhatók – kezelése érdekében.

Miért fontos ez? A Bizottság kezdeményezéseinek célja, hogy nyitott, de biztonságos maradhasson a tagországai közötti, nemzetközi kutatási együttműködés. Továbbá ezen területeken is elengedhetetlen az EU és tagállamai gazdasági, társadalmi és biztonsági érdekeinek védelme, valamint a tudományos és technológiai innováció fenntartható előmozdítása.

Januárban az Európai Bizottság (European Commission) fontos ajánlásokkal állt elő ebben a témában, amelyhez most a tagállamok is hozzászólhatnak.

Fontosnak tartjuk, hogy minél több hazai cég és szervezet vonódjon be a párbeszédbe, ezért hívjuk fel a figyelmet két kulcsfontosságú online eseményre. A webinárium-sorozat elsődleges célja, hogy bemutassa a Bizottság elképzeléseit, elősegítve a kutatásbiztonság és a kettős felhasználási potenciállal rendelkező technológiák kritikus témáinak mélyreható megvitatását, amelyet követően 2024. április 30-ig várják a hatóságok, a civil társadalom, az ipar és a tudományos élet szereplőinek észrevételeit.

Csatlakozzon a virtuális előadásokhoz:
– Február 29., csütörtök 10:00
– Március 4., hétfő 14:00

Ne maradjon le! Regisztráljon ide kattintva: https://lnkd.in/desufpYG

MFOI hírlevél

Legyen naprakész a közvetlen EU programokkal és felhívásokkal kapcsolatban!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön az aktualitásokról elsőként.

MFOI hírlevél