Erősebb kohézió = Erősebb európai identitás!

Az Európai Bizottság néhány hete közzétette a 9. Kohéziós Jelentését, mely kulcsfontosságú betekintést nyújt a gazdasági, társadalmi és területi kohézió helyzetéről Európában.

Erősebb kohézió = Erősebb európai identitás!

Az Európai Bizottság (European Commission) néhány hete közzétette a 9. Kohéziós Jelentését, mely kulcsfontosságú betekintést nyújt a gazdasági, társadalmi és területi kohézió helyzetéről Európában.

Az Európai Unió alapítása óta az egyenlő lehetőségeken, szolidaritáson és a kohézión alapul, ezért a Római Szerződés célul tűzte ki a „különböző régiók közötti eltérések csökkentését és a kevésbé kedvezményezett régiók elmaradottságának mérséklését.”

A 2004-es bővítés utáni 20 évben az EU Kohéziós Politikája jelentős konvergenciát eredményezett. Közép- és Kelet-Európában a fejenkénti jövedelem az EU átlagának 52%-áról majdnem 80%-ra nőtt , míg a munkanélküliségi ráta 13%-ról 4%-ra csökkent . Mindez jelentős gazdasági, kulturális és társadalmi összetartást eredményezett, erősítve ezzel az európai identitást.

Janos Matuz, a Magyar Fejlesztésösztönző Iroda Nonprofit Kft. (MFOI Advisory) elemzője az alábbi linken elérhető blogbejegyzésében foglalta össze a jelentésben szereplő további eredményeket és a jövőbeni kihívásokat.

Olvassa el a blogbejegyzést ide kattintva: https://lnkd.in/dmxt5Jc2

MFOI hírlevél

Legyen naprakész a közvetlen EU programokkal és felhívásokkal kapcsolatban!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön az aktualitásokról elsőként.

MFOI hírlevél