Ismerje meg a körforgásos gazdaság legújabb uniós pályázati lehetőségeit!

Ismerje meg a körforgásos gazdaság legújabb uniós pályázati lehetőségeit!

A Magyar Fejlesztésösztönző Iroda Nonprofit Kft. (MFOI Advisory) tegnap részt vett a Veszprémben megrendezett Körforgásos Gazdaság Technológiai Platform konferencián.

Az eseményen Bernadett PETRI, miniszteri biztos, az MFOI ügyvezetője, valamint szakértőink, Dániel Bene, agrárszektorért felelős kiemelt szakértő és Bálint Szakmáry, projektmenedzser, részletesen bemutatták a körforgásos gazdasági modellek uniós támogatási lehetőségeit.

Ezek a közvetlen uniós pályázati felhívások elsősorban a Horizon Europe és a LIFE programok keretében érhetők el, amelyek kiemelt szerepet játszanak a klímaváltozás elleni küzdelemben és a fenntartható gazdaság elősegítésében. A körforgásos gazdaságra való átállás a kutatás-fejlesztési és innovációs tevékenységek révén egyedi versenyelőnyt jelenthet a magyarországi vállalkozások számára, mind uniós, mind globális szinten.

Ebben a témakörben számtalan jelenleg is nyitott és a közeljövőben nyíló pályázati felhívás található a Funding & Tenders portálon az alábbi témákban:

 • Környezetvédelmi irányítás – Célja a fenntartható, mérgező anyagoktól mentes, energiahatékony és klímaálló gazdaság felé való átmenet támogatása, valamint a környezet védelmének, helyreállításának és minőségének javítása. A pályázat a döntéshozatali folyamatok támogatását, a környezeti megfelelőség biztosítását és a viselkedésbeli változások előmozdítását célozza.
 • Körforgásos gazdaság: Hulladék, Légkör, Víz, Talaj, Zaj, Vegyszerek, Bauhaus – Célja az energiahatékony, körforgásos gazdasági átállás elősegítése, valamint a környezet védelme.
 • Stratégiai integrált projektek – Környezetvédelem – Támogatja a környezetvédelmi célok megvalósítását nemzeti vagy regionális cselekvési tervek, végrehajtásán keresztül.

A Horizon Europe program keretében is több pályázat felhívás érhető el többek között az alábbi témákban:

 • Természetbarát élelmiszer-csomagolás és mezőgazdasági fóliák
 • Innovatív, bioalapú ragasztók és kötőanyagok
 • Fenntartható és környezetbarát mélyfelújítási munkafolyamatok iparosítása (Built4People Partnerség)
 • Épületek adaptálhatóságának, újrahasznosításának és bontásának tervezése (Built4People Partnerség)
 • Másodlagos bioalapú termékek
 • Bioalapú SSbD oldószerek kereskedelmi termékválasztékának bővítése
 • Globális IKT szabványosítási fejlesztés előmozdítása (CSA)
 • Integrált városkörnyéki területek az éghajlatsemlegességre való áttérésben
 • Körforgásos és SSbD bioalapú építőanyagok funkcionális tulajdonságokkal
 • Kereskedelmi hasznosítást megelőző beszerzés a környezetileg fenntartható, klímasemleges, körforgásos egészségügyi és ellátórendszerek számára

A felhívások részleteihez vezető linket keresse a hozzászólásoknál vagy keresse szakértőinket az info@mfoi.org címen.

MFOI hírlevél

Legyen naprakész a közvetlen EU programokkal és felhívásokkal kapcsolatban!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön az aktualitásokról elsőként.

MFOI hírlevél
 • Európában az emberek évente átlagosan 12 kg ruhát dobnak a szemétbe!

  2024.07.23.

  A Magyar Fejlesztésösztönző Iroda Nonprofit Kft. (MFOI Advisory) idén először mutatkozik be saját standdal az egyszerre 3 településen (Kapolcs, Taliándörögd, és Vigántpetend) zajló 33. Valley of Arts Festival - Művészetek Völgye Fesztiválon. Az esemény 10 nap alatt közel 2000 programot kínál a látogatóknak, ahol a kreativitás és a kultúra számos formáját ünnepelhetjük. Panelbeszélgetés: "Kreatívipari stratégia…
 • EU pénzeső? Legyél Te a következő sikersztori! 

  2024.07.20.

  A Magyar Fejlesztésösztönző Iroda Nonprofit Kft. (MFOI Advisory) először vett részt a Gombaszögi Nyári Tábor fesztiválon, ahol "EU pénzeső? Legyél Te a Következő Sikersztori!" címmel panelbeszélgetést szerveztünk.A program során Bernadett PETRI - a Közigazgatási és Területfejlesztési Minisztérium miniszteri biztosa, az MFOI ügyvezetője; Ing. Julianna Maté PhD. - a Via Carpatia igazgatója; Zachar Pál - Sahy…
 • Már lehet jelentkezni a „Blue Book” gyakornoki programba

  2024.07.18.

  Érdekel az Európai Unió? Szeretnéd személyesen is megismerni a működését? Készen állsz egy dinamikus munkakörnyezetre, ahol az Unió minden tájáról és annak határain túlról érkező kollégákkal dolgozhatsz együtt? Ha igen, akkor lehet, hogy te vagy az ideális jelölt a BlueBook EU gyakornoki programra! A programról: Az Európai Bizottság évente kétszer, márciustól és októbertől kezdődően, 5…
 • A LIFE Kapacitásépítés projekt első évének sikerei!

  2024.07.17.

  Az Agrárminisztériummal és az Energiaügyi Minisztériummal közös, az European Commission társfinanszírozásával és a CINEA - European Climate, Infrastructure and Environment Executive Agency végrehajtó ügynökség felügyelete mellett zajló "LIFE – Enhanced Capacity Building in Hungary" projektünk május 31-én zárta első évét. Ebből az alkalomból összesítettük az elmúlt év eredményeit. (lásd alább). A projekt kiemelt céljai: Továbbra…
 • Felkészülés a sikerre: Így nyerhetőek el az EU támogatások!

  2024.07.15.

  A nyár tökéletes alkalom arra, hogy előkészítsük a közvetlen uniós pályázatokat. Ezt az időszakot használjuk ki arra, hogy ügyfeleinkkel együtt készüljünk a közelgő felhívásokra.
 • Figyelem, új pályázati lehetőségek a Digitális Európa programban!

  2024.07.10.

  Regisztráljon most és használja ki a pályázati lehetőségeket!