Izgalmas PÁLYÁZATI LEHETŐSÉGEK Városok Számára: Nemzetközi Tapasztalatcsere és Szakmai Kapcsolatépítés!

Ez a program lehetővé teszi a települések számára, hogy innovatív pilot városokkal együttműködve gyorsítsák fel klímasemlegességre való törekvéseiket, fejlődésüket.

Izgalmas PÁLYÁZATI LEHETŐSÉGEK Városok Számára: Nemzetközi Tapasztalatcsere és Szakmai Kapcsolatépítés!

Az EU nagy hangsúlyt fektet az önkormányzatok közötti nemzetközi tapasztalatcserére és információmegosztásra, ami elősegíti a fejlesztéspolitikai jógyakorlatok megosztását és a kölcsönös tanulást.

Ha önkormányzata szeretne új ismeretekre szert tenni az energetikai-, zöld átállás vagy más innovatív városfejlesztési területeken, és inspirálódna külföldi példákból, ajánljuk a „Klímasemleges és Okos Városok Misszió Twinning Tanulási Program” (NetZeroCities Twinning Learning Programme), aktuális pályázati felhívását. Ez a program lehetővé teszi a települések számára, hogy innovatív pilot városokkal együttműködve gyorsítsák fel klímasemlegességre való törekvéseiket, fejlődésüket.

Mit kínál a pályázat?
▪ Szakmai csereprogramot: Városokat köt össze, hogy megosszák egymással a klímavédelmi kihívásokra adott megoldásaikat
▪ Szakértői együttműködést: Világszínvonalú szakértők segítik a tanulási folyamatot
▪ Pénzügyi támogatást: Anyagi segítség a városokkal való kölcsönös szakmai látogatásokra

Jelentkezési határidő: 2024. május 31.
További információ: https://lnkd.in/d4BgCP-9

Emellett, ha települése specifikus városfejlesztési kihívásokkal küzd, az Európai Városfejlesztési Kezdeményezés (European Urban Initiative) program „City-to-City Exchanges” pályázatát is érdemes megismernie. Ennek keretében két város közötti rövid távú, gyakorlati tudásmegosztásra kerül sor, ami közvetlen segítséget jelent a fenntartható, innovatív városfejlesztés területén.

A pályázat célja:
▪ Kapacitásépítés: Segítségnyújtás városfejlesztési kihívások megoldásában tudásmegosztás és információcsere útján
▪ Szakmai látogatás elősegítése: Egyszerű, akár egyetlen alkalommal történő látogatás, amelyeknek során gyors és hatékony megoldásokat kínálnak a jógyakorlattal rendelkező városok

Jelentkezési határidő: a pályázat folyamatosan elérhető
További információkért és jelentkezésért látogass el a City-to-City Exchanges hivatalos oldalára: https://lnkd.in/eFfY4CFS

Ne hagyja ki ezeket a kiváló lehetőségeket, hogy nemzetközi jógyakorlatokat ismerjen meg és nyertes EU projektekből nyerjen inspirációt.

Bármely kérdés esetén keresse kollégáinkat az info@mfoi.org címen!

MFOI hírlevél

Legyen naprakész a közvetlen EU programokkal és felhívásokkal kapcsolatban!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön az aktualitásokról elsőként.

MFOI hírlevél