Podcast- és országos rendezvénysorozat!

Decemberben együttműködési megállapodást írt alá a Magyar Fejlesztésösztönző Iroda Nonprofit Kft. (MFOI Advisory) és a Fenntartható Városok, januárban pedig már el is indul első közös projektünk, egy podcast-és ahhoz kapcsolódó országos rendezvénysorozat. Ezek középpontjában a városfejlesztés hazai, valamint uniós irányai, céljai, kihívásai lesznek, kifejezetten a közvetlen brüsszeli források lehetőségének szemüvegén keresztül.

Hogyan jelenik meg a fenntarthatóság az Európai Unió szakpolitikáiban? Mit érzünk mindebből hazai/városi relációban? Melyek azok a közvetlen forrásszerzési lehetőségek, amik a városok rendelkezésére állnak? A LIFE program hogyan járul hozzá a fenntartható városfejlődéshez?

A közös podcast sorozat bevezető részében az MFOI céljairól, tevékenységéről társalgott Bernadett PETRI, az MFOI ügyvezetője és Lilla Judit Bartuszek, a Fenntartható Városok alapítója. A további részekben pedig szakterületenként (Városi klímaadaptáció, Települési vízgazdálkodás, Települési energetika, Városi mobilitás, Települési digitalizáció, Fiatalok helyben tartása, Körforgásos gazdaság a városokban) tekintjük át a legfontosabb kérdéseket.

A podcast meghallgatható a Fenntartható Városok Spotify csatornáján, valamint a beszélgetésről készült videó elérhető az alapítvány YouTube csatornáján.
https://lnkd.in/duj7ZVFK
https://lnkd.in/d_26_QKN

Az első eseményre pedig 2024. január 18-án, csütörtökön Miskolcon kerül sor. További részletek hamarosan, de már most jegyezze fel naptárjába a dátumot!

Kövesse figyelemmel a közelgő eseményekkel és a podcastokkal kapcsolatos híreinket!

MFOI hírlevél

Legyen naprakész a közvetlen EU programokkal és felhívásokkal kapcsolatban!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön az aktualitásokról elsőként.

MFOI hírlevél