Testvérvárosi együttműködéssel nyert közvetlen uniós forrást a királyok városa!

Testvérvárosi együttműködéssel nyert közvetlen uniós forrást a királyok városa!

Székesfehérvár első közvetlen EU-s forrásra benyújtott pályázata sikert aratott! A testvérvárosok bevonásával megvalósuló „Forever Young” projekt középpontjában a generációk közötti együttélés áll.

A 2024 őszétől 2025 nyárig tartó időszakban 5 város (Gyulafehérvár, Kranj, Opole, Zadar és Székesfehérvár) valósít meg közös programokat a 38.055 vissza nem térítendő támogatásból.

A projektről:

A Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata által kezdeményezett és a Magyar Fejlesztésösztönző Iroda Nonprofit Kft. (MFOI Advisory)-vel közösen fejlesztett „Forever Young” projekt célja, hogy nemzetközi együttműködésen keresztül hozzájáruljon a partnervárosok közötti párbeszéd fejlesztéséhez a kultúra és az ifjúságpolitika területén.

Dr. Cser-Palkovics András polgármester a kedden rendezett közös sajtótájékoztatón elmondta: „A testvérvárosi kapcsolatok erősítése kulcskérdés az európai közösség múltja, jelene és jövője szempontjából.”

„Azért nagy dolog ez a siker Székesfehérvár számára, mert ezáltal a város bekerült a nyertes pályázók körébe Brüsszelben, ami mindig egy zárt kör.” – fogalmazott Bernadett PETRI közvetlen uniós források felhasználásának koordinációjáért felelős miniszteri biztos, az MFOI ügyvezetője, majd köszönetét fejezte ki a sikeres együttműködésért. Ezt az eredményt jelentős első lépésként értékelte a jövőbeni forrásszerzési kezdeményezések szempontjából is. Hangsúlyozta, hogy hSzékesfehérvár ezzel nemcsak több száz várost utasított maga mögé, hanem azt is bizonyította, hogy rendelkezik a nemzetközi projektekhez szükséges tudással és projektmenedzsment képességekkel.

Közös rendezvények:

  • Gyulafehérvár (2024. november): Jó gyakorlatok a várospolitikában
  • Zadar (2025. február): Egyetemi műhely és ifjúsági fórum
  • Opole (2025. május): Fiatal Képzőművészek Nemzetközi Találkozója és Kiállítása
  • Székesfehérvár (2025. augusztus): Nemzetközi Előadóművészeti Utcai Fesztivál/Királyi Napok

A sajtóesemény és a projekt további részleteiért kattintson ide: https://lnkd.in/dQadH4gj
https://lnkd.in/dkeKtJKt galéria: https://lnkd.in/dRKAnrA7

Nagy büszkeség számunkra, hogy közösen értük el ezt a sikert, és örömmel állunk a következő projektek elé.

Ha Önnek is van olyan ötlete, fejlesztési terve, amire szívesen vonna be közvetlen uniós forrást, keresse szakértőinket.

MFOI hírlevél

Legyen naprakész a közvetlen EU programokkal és felhívásokkal kapcsolatban!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön az aktualitásokról elsőként.

MFOI hírlevél