Együttműködések

Az MFOI együttműködő partnere az erdélyi Székely Gazdaszervezetek Egyesülete, mely közel 1000 vállalkozásnak és mintegy 100 szaktanácsadónak úgynevezett ernyőszervezete. Irodánk májusban tart képzés az egyesület tagjainak, amely során felkészítjük a szereplőket arra, hogy a közvetlen EU alapok világában megtalálják azon kiírásokat, melyek a bio élelmiszer alapanyagtermelés és gyártás területén relevánsak lehetnek a hazai és különösen a nemzetközi piacok hatékony elérésének vonatkozásában.


Irodánk kiemelt partnere a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége, melynek több ezer tagját információs anyagokkal és rendezvényekkel támogatjuk a közeljövőben annak érdekében, hogy a szektorsemleges, különböző készültségi fokú fejlesztési elképzelések sikeresen versenyezzenek az EU közösségi térben. Közös utunk eredménye lesz számos üzem szintű nemzetközi együttműködés kialakítása, ahol a B2B és a közös nemzetközi projektfejlesztés során rendszeres külföldi kapcsolatszerzésre lesz a résztvevőknek lehetősége.


Vidékfejlesztés egyházi szervezetek révén

A vidékfejlesztés nem klasszikus, ámde eredményes útja a helyi kezdeményezések támogatása, amelyek mögött közvetlenül vagy közvetve, de gyakran az egyházak állnak.

Ők fedik le az ország egészét, szólnak minden korosztályhoz és az élet majd minden területén jelen vannak, a hitéleten túl kulturális programok, örökségvédelem, karitatív tevékenységek, oktatás, képzés, de akár megújuló energiára alapozott beruházások vagy általuk működtetett vállalkozások terén is. Ki ne hallott volna például a Pannonhalmi Bencés Rend által sikeresen működtetett borászatról, vagy éppen a levendula feldolgozásaikról?

Az MFOI elkötelezetten dolgozik a hazai területfejlesztés előmozdításáért, ezért keresi az együttműködési lehetőségeket a különböző felekezetekkel. Az így kialakuló partnerségek segítik a közvetlen brüsszeli forrásokra való pályázást, ami a térségek fejlődését eredményezik.

MFOI hírlevél

Legyen naprakész a közvetlen EU programokkal és felhívásokkal kapcsolatban!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön az aktualitásokról elsőként.

MFOI hírlevél