Magyar vállalatok brüsszeli kapcsolatainak fejlődése

A Magyar Fejlesztésösztönző Iroda Nonprofit Kft. (MFOI Advisory) egyik kiemelt célja, hogy segítse a magyar vállalatok brüsszeli kapcsolatainak fejlődését.

Magyar vállalatok brüsszeli kapcsolatainak fejlődése

Magyar Fejlesztésösztönző Iroda Nonprofit Kft. (MFOI Advisory) egyik kiemelt célja, hogy segítse a magyar vállalatok brüsszeli kapcsolatainak fejlődését. Ugyanis nagyobb nemzetközi láthatósággal nemcsak erősíthetik érdekképviseleti tevékenységüket, hanem új piaci és pályázati lehetőségekhez is juthatnak.

Éppen ezért a hétfői Magyar Kereskedelmi és Iparkamarával közös képzést követően megbeszéléseket szerveztünk hazai cégeknek különböző Brüsszelben dolgozó tisztviselőkkel és szakdiplomatákkal, akik mind téma specifikusan, mind pedig különböző szervezetek oldaláról adtak tájékoztatást az EU szakpolitikai aktualitásairól, a jövőbeni kilátásokról és az érdekképviseleti lehetőségekről. 

Elsőként a Masterplast Group és a Neumann Technology Platform képviselőivel közösen folytattunk egyeztetést Várhelyi Olivér, az Európai Bizottság (European Commission) szomszédság-és bővítéspolitikáért felelős biztosának kabinetjéből Horváth Szabolcs szakértővel. Az itt elhangzottak megerősítettek minket abban a törekvésünkben, hogy a nyugat-balkáni partnerségekre fokozott figyelmet kell fordítani közvetlen forráslehívás útján.

Ezt követően Ágota Dávid, tudományos és technológiai attaséval azokról a kiaknázatlan érdekképviseleti lehetőségekről beszéltünk, amelyekkel a saját szakterületén találkozik nap mint nap és amelyek növelik a forrásszerzési esélyeket. 

Szerdán a Genesis Theranostix Kft. ügyvezetőjével, Nandor Gabor Than és Eszes Zsolttal, az Inwatech Ltd. és a Water4All Zrt. ügyvezető-társtulajdonosával közös találkozón vettünk részt, ahol Csaba Kontor, a Magyarország Európai Unió melletti Állandó Képviseletének (továbbiakban: ÁK) egészségügyi szakdiplomatája engedett betekintést az EU Bizottság által meghatározott legfontosabb egészségügyi témákba. Ezek közé tartozik az egészségügyi adattér, a gyógyszercsomag és a gyógyszerfejlesztés megújítása. 

Aznap délután meglátogattuk Fáskerti Zita környezetvédelmi szakdiplomatát is az ÁK-n, aki elmondta, hogy egyre több uniós támogatás kritériumrendszerébe épülnek be a környezetvédelmi és fenntarthatósági célok és szükséges felismerni azt, hogy a cégeknek szükséges Brüsszelben reprezentálniuk magukat és a számukra fontos üzeneteket, célokat becsatornázni a prioritások közé.

ÖSSZEFOGLALVA A TALÁLKOZÓKAT ELMONDHATJUK: ahhoz, hogy a magyar cégek több közvetlen forrásból részesüljenek, fontos, hogy HATÉKONYAN ÉS TUDATOSAN KÉPVISELJÉK A SAJÁT ÉS A MAGYAR GAZDASÁG ÉRDEKEIT AZ EURÓPAI UNIÓBAN!

Ez az MFOI legfontosabb küldetése és ebben örömmel állunk a cégek rendelkezésére.
Keressenek minket, és elmondjuk, hogy hogyan kezdjünk neki közösen.

MFOI hírlevél

Legyen naprakész a közvetlen EU programokkal és felhívásokkal kapcsolatban!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön az aktualitásokról elsőként.

MFOI hírlevél